Gratis coach kennismakingsgesprek

Direct een indruk krijgen of jouw personeel hoge werkdruk ervaart en het risico loopt uit te vallen?
Vraag de Burn-Out Preventie Meting nu voor jouw bedrijf aan!

Burn-Out Preventie Meting: De stap voor ziekteverzuim

De Burn-Out Preventie Meting: De stap voor ziektepreventie

Een indruk krijgen hoe jouw personeel de werkdruk ervaart kan gemakkelijk met deze meting.
Deze meting gaat ervan uit in hoeverre personeel over hun eigen grenzen gaan. In hoeverre zij zich dingen persoonlijk aantrekken. En over wat voor tijdsbestek.

Spanning

Tuurlijk, het is totaal niet erg om even spanning en stress te voelen in je werk. Dit ervaart iedereen weleens. Maar structurele stress, dat omslaat naar een burn-out; mjaaa…, dat is wel een dingetje! De cijfers liegen er niet om: 1 op de 3 zorgprofessionals geeft aan bijna uit te vallen door burn-out klachten. En 1 op de 7 vallen daadwerkelijk uit. Daarom dit in een vroeg stadium tackelen, is wel, op z’n zachtst gezegd, het fijnste voor het personeelslid zelf en de omgeving!! Dit scheelt naast veel stress voor alle partijen, ook veel ziekteverzuim en geld!

De eerste lichamelijk klachten van langere periode stress ervaren

Je werknemer werkt dan lange tijd op adrenaline en het hoofd maakt overuren. Na verloop van tijd ervaart diegene lichamelijke klachten; Hoofdpijn, gespannen schouders, rugklachten, etc. Uiteindelijk zal dit leiden tot uitval. Vaak zien medewerkers het zelf totaal niet aankomen. Ze geven aan: “Nou, dat gaat mij echt niet gebeuren. Dat overkomt alleen anderen!”. Als je hiervan uit gaat, kom je van een koude kermis thuis.

Zorgsector en de patronen die je bij personeel ziet

Het is heel mooi om te zien en te ervaren hoe personeel in de zorgsector zich verantwoordelijk en betrokken voelen in hun functie. Wanneer dit doorslaat kom je in de valkuil terecht van té betrokken en zich té verantwoordelijk voelen. Veel zorgprofessionals stellen zich dienstbaar op, waardoor de kans nog groter is dat zij zichzelf wegcijferen en nog meer over hun grenzen heen gaan. Allemaal om een ander te helpen. Heel nobel, maar totaal niet functioneel. Zij vergeten zichzelf in dit geheel.
Personeel geeft dan vaak nog steeds in de ontkenningsfase aan: “Nog even doorzetten en daarna wordt het écht allemaal beter”. Yeahh right!! Dat zouden we graag willen, maar het ironische van hard werken is dat er dan nog meer werk naar je toe komt.

Impact van een burn-out voor de kandidaat

De allergrootste impact van een burn-out is voor het personeelslid zelf. Zij hebben geen energie meer, ervaren lichamelijke vermoeidheid en voelen zich compleet uitgeput. Geestelijk ervaren zij zich ook compleet futloos; moeite om hun aandacht erbij te houden, kunnen zich lastig concentreren, moeite met dingen te onthouden. Slapen onrustig. Veel emoties, zoals huilen. Erg prikkelbaar. Drukte en lawaai is teveel. Komen soms niet uit woorden. In het begin, als het allemaal niet meer lukt, voelen zij zich schuldig en proberen zij vaak nog harder hun best te doen, terwijl dit juist funest is in hun proces. Pas als er tegen hen gezegd wordt, je hebt een burn-out, komt er een bepaald soort verlichting. Opeens krijgen zij het signaal: je hoeft niet meer. Als dat wordt aangegeven zijn de highperformers al zo ontzettend ver gegaan en over hun grenzen gegaan, dat zij een enorm herstel traject nodig hebben om weer “de oude” te worden. En soms komen zij een eind, maar komen zij er zelfs niet helemaal meer bovenop. De personeelsleden willen deze narigheid allemaal niet. Niet voor henzelf, hun gezin, familie en vrienden. En ook zeker niet voor hun werkgever.

Impact van een burn-out voor de werkgever

De impact voor een werkgever is enorm. Je wilt het beste voor je personeel en gunt hen het allerbeste. Je hoopt dat iemand snel hersteld, zowel voor diegene zelf, maar ook voor je organisatie en je andere medewerkers. De druk op de andere personeelsleden neemt toe; zij vangen het “gat” op. De werkdruk neemt tegelijkertijd voor je andere personeelsleden toe.
Ook kost het ziekteverzuim enorm veel geld. Psychische problemen zijn het lastigste in te schatten en te toetsen. Hierdoor is het nagenoeg onmogelijk na te gaan wanneer en of iemand weer terug zal komen op zijn plek.

Er is veel te weinig zorgpersoneel. In de toekomst zal dit door de vergrijzing nog verder toenemen. Daarom is zelfbewust personeel zo ontzettend waardevol. Dit in een vroeg stadium tackelen, zal een wereld van verschil maken.

De stap nog vóór ziektepreventie: De Burn-out Preventie Meting

Speciaal voor zorgprofessionals is deze Meting een eerste stap om inzichtelijk te krijgen hoe het gesteld staat met de Psychologische Flexibiliteit in combinatie met de patronen die veel voorkomend zijn bij zorgpersoneel. Het geeft een indruk in hoeverre de onderliggende factoren van invloed zijn op het dagelijkse en werkzame leven van iemand. Het geeft niet aan dát iemand in een Burn-out zal belanden. We kunnen tenslotte niet in een glazen bol kijken. Maar het geeft wel aan of iemand er aanleg voor heeft en of iemand meer aanleg heeft…

“Humor! Je hebt een hele eerlijke manier van praten en soms is dat zo raar, dat het grappig wordt. Dat ZEG je toch niet?! Jij dus wel!”

M. d. J.

De Meting

De kandidaat ontvangt drie vragenlijsten. De lijsten geven een goede eerste indruk in hoe iemand de werkdruk ervaart, in hoeverre diegene over zijn/haar grenzen gaat. In hoeverre zij zich persoonlijk dingen aantrekken. Ook is het tijdsbestek erin meegenomen.
De derde vragenlijst gaat over het ervaren van emoties. Je kan aan het aflezen van jouw emoties een duidelijke indicatie krijgen in de mogelijkheid van het krijgen van een burn-out.

Een kennismaking?

Na deze vragenlijsten te hebben ingevuld, zal de loopbaanspecialist de uitkomsten bekijken. De uitkomsten worden doorgenomen. En er kan gekozen worden voor het doen van een kennismakingsggesprek. Deze verantwoordelijkheid ligt bij het personeelslid. Na het kennismakingsgesprek zal de kandidaat de gevalideerde Flexibiliteits Index Test (FIT60) ontvangen. Deze lijst bestaat uit 60 stellingen die psychologische flexibiliteit in kaart brengt. Psychologische flexibiliteit stelt je in staat om op een flexibele manier met je problemen om te gaan, en je leven in te vullen op een manier die waardevol is voor jou. Dit geeft een eerste indruk waar we tijdens het coachtraject extra aandacht voor zullen hebben.

Zodra de kandidaat ACT in het coachtraject gaat ervaren, dan ontdekt diegene de diepere vrijheid die achter ACT schuilgaat: dat je mag denken wat je denkt, dat je mag voelen wat je voelt en dat je mag zijn wie je bent.

Wil je meer info over de Burn-Out Preventie Meting? Neem gerust contact met mij op.

“Anne is eerlijk, puur, oprecht, laagdrempelig en no nonsense. Ook is zij nieuwsgierig (naar nieuwe dingen) en betrouwbaar.”

P. R.

Waarom ACT Training/Coaching het gewenste resultaat voor het personeel oplevert:

 • Inzicht gevend door ontwikkeling van vaardigheden en bewustwording van patronen.
 • Waarden en drijfveren helder krijgen en hierin kunnen begrenzen.
 • De kandidaat kan zelf regie pakken in eigen loopbaan en leven.
 • Bewust wording of de huidige functie past.
 • Lichter in het leven staan: met enige zelfspot en speelsheid.

 

Na de ACT Training/Coaching en de workshops kan personeel:

 • Inzicht gevend door ontwikkeling van vaardigheden en bewustwording van patronen.
 • Waarden en drijfveren helder krijgen en hierin kunnen begrenzen.
 • De kandidaat kan zelf regie pakken in eigen loopbaan en leven.
 • Bewust wording of de huidige functie past.
 • Lichter in het leven staan: met enige zelfspot en speelsheid.

 

Waarom bedrijven voor ACT human Training/Coaching kiezen:

 • Unieke exclusief samengestelde Coaching, Training en Groepsworkshops om personeel te ondersteunen in hun ontwikkelingsproces als mens én als professional: Een leuk, uitdagend, confronterend, prikkelend, grappig, avontuurlijk, no nonsens programma
 • Lager ziekteverzuim en vermindering van personeelsverloop (wetenschappelijk bewezen)
 • Ziektekosten- en tijdsbesparend
 • Extra aandacht voor personeel in lastige tijden. Dit getuigd ook van goed werkgeverschap
 • Personeel voelt meer erkenning en in hun kracht gezet, waardoor de organisatie ook weer een boost krijgt
 • Proactief personeels- en ziektemanagement beleid ontwikkelen

Gold

ACT Human Groepstraining
& groepsworkshops,
begeleid
(totaal 25 coach uren)

Loopt je personeel vast, is er hoog ziekteverzuim of merk je op een andere manier een hoge werkdruk? Dan is ACT Human Gold datgene dat jou en jouw personeel verder kan helpen.

Vertel me meer!

Platinum

ACT Human Individuele Coaching
& groepsworkshops,
begeleid
(totaal 18 coach uren)

Is er een personeelslid dat vastloopt, richting ziekteverzuim dreigt te gaan of op een andere manier een hoge werkdruk ervaart? Dan is ACT Human Platinum datgene wat jouw collega verder kan helpen.

Vertel me meer!

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!