“Haal meer uit je loopbaan.
Ook jij verdient het om met plezier te werken.”

Over Anne

Hallo, Ik ben Anne Besseling. Trotse mama, een gedreven onderneemster en een betrokken loopbaancoach met een achtergrond in de communicatie en Human Resources. Met mijn verbindende en creatieve aanpak leg ik verbanden die niet voor de hand liggen maar de beste oplossingen opleveren. Ik daag mensen graag uit om uit hun comfortzone te komen, te dromen van meer, en die dromen dan ook daadwerkelijk te realiseren. Ieder mens is uniek en daarom zet ik per persoon andere methodieken in om mee te werken.

Het is mijn passie om medewerkers en managers te begeleiden. Niets is mooier om hen te zien groeien als professional én als mens. Loopbaancoaching Drechtsteden is ontstaan vanuit mijn wens om mensen en organisaties te inspireren om meer te doen met hun talent.

Woorden die bij mij, Anne, passen als loopbaancoach: verbinder, creatief, open, betrokken, empathisch, doorzetter, analytisch en doelgericht.

Mijn inspiratiebronnen

  • Mijn gezin
  • Vrienden & familie
  • Een ieder die zichzelf is
  • Anders denkenden
  • Verschillende culturen

Mijn persoonlijkheid

Verbinder
Analytisch
Doorzetter
Betrokken
Empatisch
Open

Mijn achtergrond

Ouderlijk gezin

Ik ben een echte Dordtse schapenkop. Opgegroeid in een warm gezin met mijn vader en moeder en mijn twee oudere zussen. Mijn jongste zus is verstandelijk beperkt. Het ging er thuis altijd hectisch en dynamisch aan toe. Mijn zus heeft altijd een stempel gedrukt binnen mijn ouderlijk gezin. Hierdoor heb ik in mijn jeugd patronen ontwikkeld om met de situatie om te gaan. Deze patronen hebben mij veel gebracht. Ik heb extra “voelsprieten” ontwikkeld met het aanvoelen van mensen. Ik weet, als geen ander, mensen samen te brengen. Ik sta open voor iedereen. Ik sta heel positief in het leven en geniet van alle kleine dingen om mij heen. Verder heb ik geleerd om door te zetten. Ik ben er sterk door geworden. Inmiddels weet ik ook dat ik sommige aspecten los heb mogen laten, zodat ik mij weer verder kan ontwikkelen in mijn leven.

Opleiding en werk

Van jongs af aan ben ik al nieuwsgierig geweest waarom mensen doen hoe ze doen en naar de achterliggende beweegredenen. Daarom ben ik Communicatie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding ben ik het gedrag van mensen beter gaan begrijpen en de manier waarop wij mensen met elkaar communiceren.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in commerciële en HR functies in de uitzend- en de reïntegratiebranche. Echter miste ik hier de echte verbinding met mensen en besloot ik de Post HBO opleiding – Coach Practitioner bij Europees Instituut De Baak te gaan volgen.

Gezin

Op mijn 16e heb ik Paul, mijn man, ontmoet. Inmiddels, 25 jaar later, zijn we de gelukkige ouders van twee prachtige dochters, Loes en Suze van 12 en 11 jaar.

Hobby’s

Als ik erover nadenk is de rode draad ‘gezelligheid met vrienden en/of het gezin in combinatie met activiteiten’. Ik doe graag aan (open water) zwemmen. Met vier vriendinnen spreken we geregeld in de Hoeksche Waard af om een aantal kilometer te zwemmen. Naast de gezelligheid vind ik het heerlijk om al zwemmend in de natuur tot rust te komen en ‘vrijheid’ te voelen. Waar ik ook veel energie van krijg is een ontspannen avondje eten met vrienden. De goede, leuke, mooie, niets-is-te-gek-gesprekken en het ongegeneerd lachen maken mij een gelukkig mens. Met plezier trek ik er ook lekker op uit met mijn gezin. Varen, klimmen, bodyboarden in de golven of een zandkasteel maken.

Interesses

Ik ben geïnteresseerd in (verre) reizen en diverse culturen. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen drijft. Een verlengde hiervan zijn maatschappelijke ontwikkelingen. Door andere culturen weet ik de Nederlandse cultuur in perspectief te plaatsen. Hierdoor weet ik mijn blikveld zo breed mogelijk te maken. Dit maakt het leven en de maatschappij in z’n geheel heel interessant.

Missie als coach

Als loopbaancoach wil ik met een dosis positieve Hollandse nuchterheid, coachees begeleiden in het zich ontwikkelen naar de persoon die zij willen zijn. Hierbij ga ik ervan uit dat jij zelf de regie weet te pakken. Vervolgens kan je door het pakken van zelfsturing in jouw werken en leren ook eigenaar worden van jouw eigen leerproces.

Plannen

De toekomst heb ik (tot op zekere hoogte) zelf in de hand. Ik geloof dat niets te gek of niet haalbaar is. Graag wil ik mij nog verder ontwikkelen als coach en onderneemster. Privé heb ik, samen met mijn man, een goede balans kunnen creëren. Dit wil ik graag vasthouden, zodat ik voldoende rust, inspiratie en vrijheid heb om verder te groeien, te ontwikkelen en te genieten van het leven.

Droom

Mijn man en ik hadden altijd als droom dat we een kasteeltje in Frankrijk wilden kopen en opknappen. Ik zag voor mij, dat ik hier de coaching voort zou zetten. Inmiddels zijn we in het diepe gesprongen en hebben we ons “kasteeltje” uit 1927 in Dordrecht opgeknapt. Na 1,5 jaar verbouwen is hiermee in 2023, mijn droom met mijn eigen praktijkruimte aan huis, uitgekomen.
Tijd om nieuwe dromen te maken. Onze droom is nu om over een jaar of 10, wanneer onze meiden het huis uit gaan, een wereldreis te gaan maken. De vrijheid, het avontuur, de wereld aan onze voeten hebben liggen en niet weten wat de dag ons brengt, lijkt ons fantastisch. Is deze droom realistisch en haalbaar? The sky is the limit, toch?

NOBCO logo

Mijn 4 kernwaarden

Vrijheid

In de breedste zin van het woord.

In verbinding zijn

Met anderen, de omgeving en mij zelf

Jezelf zijn

En daarmee een ieder in zijn waarde laten.

Ervarend leven

Bereid om nieuwe dingen uit te proberen

De Visie van ACT Human

Waar staat ACT Human voor?

Ik geloof in een maatschappij waarin de menselijke maat centraal staat, boven het financiële. In een veerkrachtige en gelukkige samenleving die gebaseerd is op liefde en vrijheid. Een maatschappij waarin iedereen past, in z’n geheel geaccepteerd wordt, gewoonweg doordat iederéén de norm is.
ACT Human staat voor een andere status quo. Door buiten de lijntjes te kleuren wil ik iedereen een hand aanreiken, zodat het maatschappelijke en het financiële systeem geen obstakel hoeft te zijn om ieder mens veerkrachtig(er) en gelukkig(er) te laten zijn.

Hoe doet ACT Human dat?

Door met één been in het systeem en één been buiten het systeem te staan, valt níemand bij mij buiten de boot. Centraal hierbij staat dat iedereen mag zijn wie die is, met het volledige recht op het krijgen van goede, professionele, wetenschappelijk onderbouwde coach ondersteuning. Ik geloof dat dit gerealiseerd kan worden door mensen een extra vaardigheid aan te leren: Psychische flexibiliteit.

Wat doet ACT Human?

Coaching gebaseerd op ACT geeft een vaardigheid, die ieder leven verrijkt en veerkrachtig maakt. Daarnaast wil ik ACT Coaching voor iedereen toegankelijk maken. Daarom zal ik tegenover 4 betaalde groepstrainingen, 1 groepstraining geven aan mensen die het dubbel en dwars nodig hebben om weer regie in eigen leven te krijgen. Zodat zij weer in staat zijn om hun eigen koers te gaan varen. Op deze manier kan er daadwerkelijk een bijdrage geleverd worden aan een duurzame verandering naar een gelukkige en veerkrachtige maatschappij.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op.